Τιραμισού χωρίς Αυγά

VIEWS

1/52/53/54/55/5 3,75 / 5 (40 αξιολογήσεις)
Loading...

Δροσερό ιταλικό γλυκό, ιδανικό για τους λάτρεις του καφέ! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδιαίτερα ελαφριά καθώς δεν έχει αυγά αλλά ούτε και κάποιο λικέρ στα σαβαγιάρ. Ωστόσο η κρέμα παρόλο που είναι αέρινη έχει μασκαρπόνε και κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά για να δέσει σωστά!

Υλικά

  1. 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ (200 γρ.)
  2. 500 γρ. μασκαρπόνε
  3. 3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
  4. 2 κούπες σαντιγύ (300ml κρέμα γάλακτος, 3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη)
  5. 1 κούπα εσπρέσσο (5 δόσεις εσπρέσσο)
  6. 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  7. κακάο ή τρίμματα σοκολάτας για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ. Παγώνουμε τον κάδο του μίξερ και το χτυπητήρι στην κατάψυξη αρκετές ώρες πριν. Χτυπάμε 300ml παγωμένης κρέμας γάλακτος σε υψηλή ταχύτητα και προσθέτουμε ζάχαρη άχνη (όση θέλουμε…2-3 κ.σ. είναι για εμένα αρκετές) μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει η σαντιγύ. Μεταφέρουμε τη σαντιγύ σε μπολ και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
  2. Σε καθαρό κάδο χτυπάμε το μασκαρπόνε να αφρατέψει προσθέτοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και 4 κ.σ. εσπρέσσο
  3. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα το μείγμα του τυριού με 2 κούπες σαντιγύ
  4. Χρησιμοποιούμε τσέρκι διαμέτρου 23 εκ. το οποίο τοποθετούμε στο δίσκο/πιατέλα που θα σερβίρουμε. Τοποθετούμε τα μισά σαβαγιάρ σε μια στρώση και τα καταβρέχουμε με τον μισό καφέ.
  5. Στρώνουμε τη μισή κρέμα, τοποθετούμε δεύτερη στρώση μπισκότα και τέλος στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα φροντίζοντας η επιφανεια της τούρτας να είναι όσο γίνεται λεία.
  6. Πασπαλίζουμε με κακάο ή τρίμματα σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 τουλάχιστον ώρες.

1 σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *