Red Velvet CheeseCake

VIEWS

1/52/53/54/55/5 3,93 / 5 (15 αξιολογήσεις)
Loading...

Πάντα χάζευα τα κατακόκκινα κέικς! Ξεκίνησα να φτιάχνω μια παραλλαγή του γνωστού αμερικάνικου Red Velvet Cake με τυρί κρέμα. Το Red Velvet Cheese Cake σερβίρεται στο διάσημο CheeseCake Factory. Το αποτέλεσμα σε εμφάνιση και γεύση ήταν απίθανο. Το κόκκινο δε κέικ ήταν τόσο νόστιμο που αξίζει να το φτιάξετε σαν απλό κέικ. Χρησιμοποιήστε υλικά με πλήρη λιπαρά προκειμένου να δέσουν σωστά και να έχει το κέικ τη σωστή υφή.

Το γλυκό είναι πολύ εντυπωσιακό και θυμίζει κέικ από κόμικ! Η διάμετρός του είναι μόλις 21 εκατοστά αλλά έχει εντυπωσιακό ύψος. Προκειμένου να μην έχουν τα κέικ και το ψημένο τσιζκέικ διαφορές στο μέγεθος αγόρασα 3 φόρμες με έλασμα διαμέτρου 21 εκ. από το ΙΚΕΑ που είχαν εκπληκτική τιμή και συνοδεύονταν και από την αντίστοιχη ταρτιέρα.

Για να δέσει το κέικ σωστά προετοιμάστε όλες τις στρώσεις από την προηγούμενη ημέρα και αφήστε το ψημένο τσιζκέικ και την επικάλυψη στο ψυγείο όλο το βράδυ. Πριν τη συναρμολόγηση φέρτε την επικάλυψη σε θερμοκρασία δωματίου.

Θα φτιάξετε 2 κέικ με κόκκινο χρώμα, ένα ψημένο τσιζκέικ σε μπεν μαρί ή waterbath και μια επικάλυψη που ουσιαστικά περιέχει τα υλικά άψητου τσιζκέικ.

Η σειρά των στρώσεων είναι η εξής :

  1. Επικάλυψη
  2. Κόκκινο κέικ(1)
  3. Ψημένο Τσιζκέικ
  4. Κόκκινο κέικ(2)

Υλικά

για την επικάλυψη / frosting:

  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 450 γρ. τυρί κρέμα, μασκαρπόνε ή Philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κούπα ή 125 γρ. ή 1 stick βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

για το ψημένο τσιζκέικ:

  • 450 γρ. τυρί κρέμα, μασκαρπόνε ή Philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2/3 κούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

για το κόκκινο κέικ:

  • 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 1 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κούπα γάλα Αϊράνι
  • 1/4 κούπας ή 4 μπουκαλάκια κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γ. λευκό ξύδι

για το στόλισμα:

  • ξύσμα λευκής κουβερτούρας
  • ή άβραστη μαρμελάδα

Εκτέλεση:

για το ψημένο τσιζκέικ :

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε τη μια στρογγυλή φόρμα με έλασμα παντού και κόβουμε στρογγυλό κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού στη διάσταση του πάτου της φόρμας. Τοποθετούμε το χαρτί στον πάτο της φόρμας. Θα εφαρμόσει τέλεια αφού το σκεύος είναι βουτυρωμένο. Επιπλέον τυλίγουμε τη φόρμα εξωτερικά με διπλό αλουμινόχαρτο προκειμένου να αποφύγουμε να μπει νερό στο γλυκό.
  2. Τοποθετούμε τη σχάρα ψησίματος στο τελευταίο επίπεδο και βάζουμε στο φούρνο μεγαλύτερο ταψί στο οποίο αργότερα θα βάλουμε τη στρογγυλή φόρμα μέσα και θα γεμίσουμε με καυτό νερό.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί για λίγα λεπτά σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει απαλό και κρεμώδες. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.
  4. Σε βραστήρα ετοιμάζουμε καυτό νερό.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα στη φόρμα, τοποθετούμε στο μεγάλο ταψί και με μεγάλη προσοχή ρίχνουμε το καυτό νερό στο ταψί.
  6. Ψήνουμε για 1 ώρα. Αφαιρούμε τη στρογγυλή φόρμα από το ταψί και το αφήνουμε για τουλάχιστον μια ώρα να κρυώσει. Στη συνέχεια το τοποθετούμε χωρίς να το ξεφορμάρουμε στο ψυγείο για πολλές ώρες, καλύτερα όλη τη νύχτα.

για τα κόκκινα κέικ :

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 στρογγυλές φόρμες με έλασμα. Με αλουμινόχαρτο φτιάχνουμε 2 τετραπλά μακριά φύλλα με τα οποία καλύπτουμε περιμετρικά τις φόρμες εξωτερικά προκειμένου να πετύχουμε ομοιόμορφο ψήσιμο
  2. Στον κάδο του μίξερ αναδεύουμε πρώτα τα στερεά υλικά, αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, σόδα και αλάτι. Συνεχίζουμε με τα υγρά προσθέτωντας ένα ένα τα αυγά, το ηλιέλαιο, το αριάνι, το χρώμα ζαχαροπλαστικής, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύδι. Χτυπάμε σε μεσαία προς χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό. Συνεχίζουμε χτυπώντας σε υψηλή ταχύτητα για άλλα 2 λεπτά
  3. Μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα στις 2 φόρμες και ψήνουμε για 30-35 λεπτά
  4. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν για 30 λεπτά, τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρες για να κρυώσουν τελείως και να φύγει τελείως η υγρασία.

για την επικάλυψη:

  1. Προσοχή, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν δεν είναι το μείγμα σας θα έχει γρομπαλάκια και δεν θα στρώνει σωστά
  2. Στον κάδο του μίξερ, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα αναδεύουμε πρώτα το βούτυρο με το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να είναι απαλό και κρεμώδες. Δεν χτυπάμε περισσότερο γιατί το μείγμα θα γίνει ρευστό και δεν θα απλώνεται σωστά. Αν χρειαστεί, προτού επικαλύψετε το κέικ τοποθετήστε το μείγμα της επικάλυψης στο ψυγείο

Συναρμολόγηση:

  1. Περνάτε ένα μαχαίρι περιμετρικά στη φόρμα με το ψημένο τσιζκέικ. Έχετε τοποθετήσει το ένα κέικ σε πιάτο με χαρτί ψησίματος. Προσεκτικά, με τη βοήθεια της λαδόκολας τοποθετείτε το κέικ στη φόρμα με το ψημένο τσιζκέικ. Ανοίγετε το έλασμα της φόρμας, το αφαιρείτε και αναποδογυρίζετε στο πιάτο που θα σερβίρετε. Αφαιρείτε τον πάτο της φόρμας από τη στρώση του ψημένου τσιζκέικ καθώς και το χαρτί ψησίματος. Τοποθετείτε με προσοχή από πάνω το δεύτερο κέικ.
  2. Μην ανησυχήσετε αν το κέικ σαν φανεί ότι γέρνει. Όλα θα διορθωθούν με την επικάλυψη. Όταν θα απλώνετε την κρέμα όπου χρειάζετε να βάλετε περισσότερη, κάντε το προκειμένου το κέικ να βγει ίσιο. Επίσης στο πρώτο προστατευτικό στρώμα επικάλυψης, όπου υπάρχουν κενά γεμίστε τα με frosting.
  3. Συνεχίζουμε με την επικάλυψη. Το μυστικό για να μην ανακατευτούν ψίχουλα από το κόκκινο κέικ με την ολόλευκη επικάλυψη είναι να φτιάξουμε πρώτα μια λεπτή στρώση καλύπτωντας όλο το κέικ. Βάζουμε κατόπιν το κέικ να παγώσει για μισή ώρα. Έτσι δημιοιυργούμε ένα προστατευτικό  κάλυμμα. Συνεχίζουμε απλώνοντας το υπόλοιπο frosting.
  4. Για τα ξύσματα λευκής κουβερτούρας βάλτε ένα κομμάτι κουβερτούρα στο φούρνο μικροκμμάτων για 10 δευτερόλεπτα. Με εργαλείο που αποφλοιώνουμε τα λαχανικά φτιάχνουμε μικρές φλούδες λευκής σοκολάτας.
  5. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου

Καλή σας απόλαυση!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *