Ψημένο Τσιζκέικ Νέας Υόρκης

VIEWS

1/52/53/54/55/5 3,97 / 5 (32 αξιολογήσεις)
Loading...

Αυθεντική αμερικάνικη συνταγή cheesecake ενός διάσημου νεοϋορκέζικου ντέλι, του CarnegieDeli. Η κύρια διαφορά του από τα τσιζκέικ που φτιάχνουμε συνήθως, είναι ότι η βάση και η γέμιση ψήνονται. Το γλυκό έχει εξαιρετική γεύση και μπορείτε να το δοκιμάσετε ακόμα και σκέτο. Συνοδεύεται πολύ ωραία με φρέσκα φρούτα, δεμένη κομπόστα ή μαρμελάδα. Εμείς επιλέξαμε άβραστη μαρμελάδα φραμπουάζ -raspberry- Danish Selection από τα ΑΒ Βασιλόπουλος.

Θα χρειαστείτε αρκετές ώρες προκειμένου να δοκιμάσετε το γλυκό στη σωστή γεύση και υφή, όπως θα δείτε παρακάτω το γλυκό πρέπει να μείνει πολλές ώρες στο ψυγείο. Εμείς βέβαια δεν αντέξαμε και δυο ώρες αφού ψήθηκε το φάγαμε παρέα με τη φίλη μας Alex!

Υλικά:

για το μπισκότο/βάση:

  • 1 κούπα σκληρό αλεύρι “Μύλοι Αγίου Γεωργίου”
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κρόκος αυγού
  • 125γρ. βούτυρο (χρησιμοποίησα 1 stick Lurpack)

για τη γέμιση:

  • 570γρ. τυρί κρέμα (χρησιμοποίησα Philadelphia…την επόμενη φορά μασκαρπόνε)
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 1/2 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αυγά και 1 κρόκος αυγού
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

για το μπισκότο/βάση

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και σε χαμηλή ταχύτητα αναδεύουμε έως ότου σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Αλευρώνουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ψυγείο για μια τουλάχιστον ώρα
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τον πάτο μιας φόρμας με έλασμα διαμέτρου 21 εκ. Ανοίγουμε τα 3/4 της ζύμης σε πάχος περίπου 0,5εκ. και τοποθετούμε στη φόρμα. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή έως ότου η ζύμη ροδίσει ελαφρώς. Αφήνουμε τη φόρμα να κρυώσει
  3. Βουτυρώνουμε τα πλευρά της φόρμας, ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη και τα καλύπτουμε. Για πιο εύκολο άνοιγμα της ζύμης τοποθετήστε τη ζύμη σε λαδόκολλα και χρησιμοποιήστε πλάστη.

για τη γέμιση

  1. Βάζουμε το τυρί κρέμα στον κάδο του μίξερ αναδεύοντας μέχρι να γίνει κρεμώδες και μαλακό. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και μόλις ενσωματωθεί καλά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά προσέχοντας να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Δεν δουλεύουμε το μείγμα πολύ ώρα καθώς δεν πρέπει να πάρει πολύ αέρα.

Ψήσιμο:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου. Ρίχνουμε το μείγμα του τυριού στη φόρμα και ψήνυμε για ένα τέταρτο περίπου ή μέχρι να πάρει το κέικ σκούρο καφέ χρώμα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 30 λεπτά.
  2. Ρυθμίζουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Ξαναβάζουμε τη φόρμα στο φούρνο για 25-40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Το γλυκό θα είναι έτοιμο όταν θα είναι ελαστικό στο κέντρο και φουσκωμένο στη μέση και στις άκρες. Αν παραψηθεί θα κάνει ρωγμές ή θα είναι πολύ σφιχτό. Αν θέλει και άλλο ψήσιμο θα είναι μαλακό στι κέντρο.

Τελευταίο βήμα:

  1. Αφήνουμε το γλυκό στη φόρμα να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες πριν προσπαθήσουμε να το ξεφορμάρουμε. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες και το σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Για να το κόψουμε χρησιμοποιούμε καυτό και υγρό μαχαίρι.

 

2 σχόλια

  1. Είναι το νοστιμότερα NY Cheesecake που έχω κάνει ever. Έχουν ξετρελαθεί όλοι. Συγχαρητήρια.

  2. Μπράβο επιτέλους και κάποιος που δεν βάζει έτοιμα μπισκότα όπως μας έχουν επιβάλει οι “τηλε-μάγειρες” …
    τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου?

    ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *