Κεμπάπ Γιαουρτλού για Μπουφέ

VIEWS

1/52/53/54/55/5 4,00 / 5 (10 αξιολογήσεις)
Loading...

Μια ωραία ιδέα για μπουφέ όταν έχετε καλεσμένους στο σπίτι είναι το κεμπάπ γιαουρτλού. Ο συνδυασμός του πικάντικου κεμπάπ με το δροσερό γιαούρτι και τη γλυκιά σάλτσα ντομάτας αρέσει σε όλους και είναι ένα πιάτο πολύ εύκολο να γίνει αν χρησιμοποιήσετε έτοιμα κεμπάπ. Επειδή δε τα κεμπάπ είναι σχετικά λιπαρά διατηρούνται πολύ ωραία ψημένα για αρκετές ώρες χωρίς να “στεγνώνουν”.

Για τη συνταγή αυτή δεν έχω πολλά να κάνω.

Αγοράζω εξαιρετικά έτοιμα κεμπάπ με μίγμα τριών κρεάτων (μοσχάρι χοιρινό και πρόβειο) από το Κρεοτεχνείο Γεωργιάδη. Τα ψήνω στο μπάρμπεκιου 2-4 λεπτά από κάθε πλευρά αφαιρώντας τα καλαμάκια και κόβοντας στη μέση ώστε να είναι σε μέγεθος μπουκιάς. Μετά το ψήσιμο τα βάζω σε κατσαρόλα με καπάκι και τα διατηρώ ζεστά στο φούρνο της κουζίνας.

Ετοιμάζω σάλτσα ντομάτας σωτάροντας ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι και προσθέτοντας δυο κουτιά 400γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη (προτιμώ ΚΥΚΝΟΣ), 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη, ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, και σιγοβράζοντας για 2-3 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά ώσπου να “μελώσει”.

Σερβίρω τα κεμπάπ σε πιατέλα με τη σάλτσα και το, στραγγιστό ΦΑΓΕ, γιαούρτι σε ξεχωριστά μπωλ ώστε ο καθένας να μπορεί να “συναρμολογήσει” το πιάτο του.

Δεν ξεχνάω τις πιτούλες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *