Κοτόπουλο στο BBQ

VIEWS

1/52/53/54/55/5 5,00 / 5 (1 αξιολογήσεις)
Loading...

Μια εύκολη πρόταση κύριου πιάτου για τους βιαστικούς αλλά και για όσους – ας το πούμε κομψά – προσέχουν τη διατροφή τους, είναι το ψητό κοτόπουλο στο μπάρμπεκιου.

Το ψητό κοτόπουλο είναι λίγο παρεξηγημένο, ωστόσο αν το κρέας είναι καλό, σωστά μαριναρισμένο και καλοψημένο το αποτέλεσμα αξίζει.

Αυτό το post μάλλον είναι η πρώτη μου αναφορά στο  ΚΡΕΟΤΕΧΝΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ παρά μια συνταγή καθώς παρατηρώ ότι πριν το ψήσιμο ελάχιστα ασχολήθηκα με το κρέας που αγόρασα.

Βρίσκεται στο Πικέρμι και η ποικιλία κρεάτων, αλλαντικών και τυριών είναι ανεξάντλητη! Αυτό που τους κάνει ξεχωριστούς είναι οι σχεδόν “έτοιμες” συνταγές όπως μπιφτέκια κοτόπουλου, αγριογούρουνου, απίστευτα κεμπάπ, γεμιστό χοιρινό μπούτι ξεκοκαλισμένο, διάφορα ρολά … και άλλα πολλά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι το μαρινάρισμα (με δική μας ή έτοιμη μαρινάτα του Γεωργιάδη) … και φυσικά το ψήσιμο. Αν φυσικά δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα από όλα αυτά παίρνουμε ένα τηλέφωνο 210-60 39 870, kreotechnion@gmail.com και τα παραλαμβάνουμε ψημένα!!!

 

Κοτόπουλο στο BBQΟι επιλογές μου στην τελευταία μου επίσκεψη ήταν κοτόπουλο σουβλάκι και μαριναρισμένα μπουτάκια. Τα μπουτάκια είχαν διάφορα μπαχαρικά ενώ στα σουβλάκια χρειάστηκε να επέμβει ο demideli σεφ ο οποίος κατέχει τα πρωτεία στο άρτισμα, μαρινάρισμα και φυσικά στο ψήσιμο!

… καθώς τα γράφω διαπιστώνω ότι μάλλον εγώ δεν έκανα τίποτα πριν το ψήσιμο…

 

Κοτόπουλο στο BBQ

Τα σουβλάκια λοιπόν τα περάσαμε με ένα πινέλο σιλικόνης με σως τεριγιάκι.

Κατόπιν ρίξαμε πιπέρι και Μίγμα Μπαχαρικών & Βοτάνων για Ψητό Κρέας που θα βρείτε στα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Ψήσιμο

Προθερμαίνουμε το bbq και λαδώνουμε τις σχάρες του. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος περνάμε το κοτόπουλο με έξτρα σως τεριγιάκι για να παραμείνει το κοτόπουλο ζουμερό. Ψήνουμε μέχρι το κρέας να πάρει ωραίο χρώμα χωρίς να στεγνώσει.

Κάτι που θα έχετε ακούσει πολλές φορές είναι ότι πριν το ψήσιμο δεν ρίχνουμε αλάτι στο κρέας. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο αλατίζουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *