Καλοκαίρι…

VIEWS

1/52/53/54/55/5 5,00 / 5 (3 αξιολογήσεις)
Loading...

Ανάμεσα στα φαγητά που μου θυμίζουν έντονα καλοκαίρι, την πρώτη θέση έχει η “χωριάτικη” σαλάτα. Νομίζω ότι είναι το πιάτο που χαρακτηρίζει όσο κανένα άλλο τόσο την ελληνική κουζίνα όσο και τη μεσογειακή διατροφή γενικά. Εξαιρετικός συνδυασμός γεύσεων και χρωμάτων!

Η “συνταγή” εξαιρετικά απλή και γνωστή – παγκοσμίως: Ντομάτα, Αγγούρι, Κρεμμύδι, Πιπεριά, Φέτα, Ελαιόλαδο, Ρίγανη, ελάχιστο Ξύδι, Αλάτι. Τα φρέσκα λαχανικά, το καλό λάδι και το καλό ανακάτεμα είναι μικρά μυστικά της χωριάτικης σαλάτας.

Πολλοί, μεταξύ αυτών και εγώ, προσθέτουν κάππαρη την οποία βρίσκω καταπληκτικό συνδυασμό με τα υπόλοιπα συστατικά της σαλάτας. Καμιά φορά επίσης αντί για φέτα χρησιμοποιώ κατίκι και πολλές φορές προσθέτω μικρά παξιμαδάκια τα οποία “μουσκεύουν” μέσα στο λάδι, το ξύδι και τους χυμούς της ντομάτας και ταιριάζουν καταπληκτικά.

Τα συγκεκριμένα κριθαρένια παξιμαδάκια “Πετρομύλου από την Ασή Γωνιά Κρήτης” θα τα βρείτε στα ΑΒ Βασιλόπουλος και τα συστήνω ανεπιφύλακτα γιατί έχουν υπέροχη γεύση και μου θυμίζουν αυτά που έτρωγα μικρή στο χωριό της γιαγιάς μου στην Κρήτη.

Καλό Καλοκαίρι

2 σχόλια

  1. Πόσο δίκιο έχεις! Παρά την απλότητά της, η χωριάτικη σαλατούλα είναι ένα εξαιρετικό και πεντανόστιμο πιάτο! Οι φωτογραφίες σου το αναδεικνύουν τέλεια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *