Τηγανιτά Παστουρμαδοπιτάκια

VIEWS

1/52/53/54/55/5 5,00 / 5 (2 αξιολογήσεις)
Loading...

Ένα ορεκτικό με ανατολίτικο άρωμα. Η ποσότητα παστουρμά σε κάθε πιτάκι είναι πολύ μικρή και καθώς το τσιμένι έχει αφαιρεθεί, το άρωμα είναι διακριτικό αλλά η γεύση απολαυστικότατη!!!

Υλικά

  • 1 πακέτο Φύλλο χωριάτικο (6 φύλλα)
  • Ασπράδι 1 Αυγού χτυπημένο
  • 2 Ντομάτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη καρέ
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Κύμινο 1 πρέζα
  • 200 γρ. Κασέρι τριμμένο (αναζητήστε κασέρι “Σοχού” 12 μηνών παλαίωσης)
  • 10 φέτες Παστουρμά ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Αφαιρούμε το τσιμένι από τον παστουρμά και τον ψιλοκόβουμε σε τετράγωνα 1 εκ.

2. Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Χαράσουμε σταυρωτά τη φλούδα στις ντομάτες και τις βάζουμε σε μπολ με βραστό νερό για 3 λεπτά. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια

3. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σωτάρουμε την πιπεριά και προσθέτουμε τη ντομάτα και το κύμινο. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά έως ότου να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά.

4. Κόβουμε κάθε φύλλο σε 4 μακριές λωρίδες. Έχουμε συνολικά 24 λωρίδες φύλλου τις οποίες σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για να μην ξεραθούν

5. Παίρνουμε μια λωρίδα φύλλου και στη μια άκρη βάζουμε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας, 1 κουταλιά κασέρι και δυο κομματάκια παστουρμά.

6. Τυλίγουμε σε τριγωνάκι και στο τέλος με πινέλο αλείφουμε την άλλη άκρη του φύλλου με λίγο ασπράδι για να κολλήσει το φύλλο και να μην ανοίξουν τα παστουρμαδοπιτάκια στο τηγάνι.

7. Συνεχίζουμε έως ότου τελειώσουμε με όλο το φύλλο. Σκεπάζουμε επίσης με καθαρή πετσέτα τα έτοιμα πιτάκια

8. Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε σταδιακά. Μην βάζετε περισσότερα από 4-5 πιτάκια στο τηγάνι για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Αν δείτε ότι το λάδι σας μαυρίζει αλλάξτε το και αφήστε το καινούργιο λάδι να κάψει καλά (για 24 παστουρμαδοπιτάκια δεν χρειάστηκε να κάνω αλλαγή)

9. Βγάζουμε τα πιτάκια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας

10. Όταν τελειώσουμε με το τηγάνισμα τα βάζουμε σε πιατέλα. Αν χρειαστεί να τα ζεστάνουμε τα βάζουμε στο φούρνο με αέρα στους 100 βαθμούς Κελσίου για να είναι τραγανά.

1 σχόλιο

  1. πολύ νόστιμα πιτάκια !!!!! τα έφτιαξα χθες και φαγώθηκαν αμέσως από μικρούς και μεγάλους !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *