Βασιλόπιτα με αμύγδαλα!

VIEWS

1/52/53/54/55/5 3,67 / 5 (9 αξιολογήσεις)
Loading...

Η συνταγή είναι της Σιμόνης Καφίρη και από ότι μου λέει ο φίλος μου Σωτήρης είναι εκπληκτική! Περιμένουμε να τη δοκιμάσουμε τις επόμενες ημέρες, μας την έχει υποσχεθεί! Σύμφωνα με τη συνταγή βγαίνουν 14 με 16 μερίδες

Υλικά

Βούτυρο φρέσκο : 2 ½ κούπες
Ζάχαρη : 2 κούπες
Αυγά : 7
Γάλα : 1 κούπα
Ανθόνερο : ¼ κούπας
Μπράντι : ¼ κούπας
Αλεύρι σκληρό : 4 κούπες
Μπαίηκιν πάουντερ : 4 κουταλάκια
Αμύγδαλα ασπρισμένα : 1 κούπα
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Κόβουμε τα αμύγδαλα μακρόστενα.

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 32 cm και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα και να φουσκώσουν. Ανακατεύουμε το μπαίηκιν με το αλεύρι και τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα, εναλλάξ με το μπράντι, το ανθόνερο και το γάλα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 min και στους 150 βαθμούς επί 20-25 min ακόμα. Για να ελέγξουμε αν ψήθηκε, βυθίζουμε ένα μαχαίρι. Όταν βγει καθαρό το μαχαίρι η βασιλόπιτα έχει ψηθεί.

Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Την τοποθετούμε σε πιατέλα και όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

TIP : Μπορούμε να φτιάξουμε τη βασιλόπιτα αρκετό καιρό πριν και να τη βάλουμε στην κατάψυξη. Όταν την χρειαστούμε θα την αφήσουμε να ξεπαγώσει για μερικές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου και θα την πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.

1 σχόλιο

  1. Καλησπερα! Χρονια πολλα! Φτιαχνω αυτην την βασιλοπιτα πολλα χρονια ! Εχει ενα θεμα το βουτυρο! 2 και μισο φλυτζανια ειναι περιπου 550γρ.! Ωσπου την Κυριακη που μας περασε κυκλοφόρησε με την REAL το βιβλιο της κ Σιμονης! Στην συνταγη εχει 300 γρ βουτυρο με ολα τα αλλα υλικα τα ιδια! Τι εχει συμβει? Θα ηθελα να ξερω! Σας ευχαριστω και καλη χρονια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *