Χοιρινά Spare Ribs με καπνιστή γεύση

VIEWS

1/52/53/54/55/5 3,50 / 5 (8 αξιολογήσεις)
Loading...

Αν δεν έχετε σκεφτεί μέχρι τώρα να φτιάξετε χοιρινά παϊδάκια σπίτι σας, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και ενθουσιάστε την οικογένεια, τους φίλους σας και κυρίως τον εαυτό σας! Το μείγμα μπαχαρικών τους δίνει εκπληκτική γεύση, το ολονύκτιο “μαρινάριμα” στο ψυγείο και το σιγοψήσιμο θα τα κάνει να λιώνουν στο στόμα σας. Μπορείτε να τα φτιάξετε αποκλειστικά στο φούρνο ή αποκλειστικά στο μπάρμπεκιου ή να ακολουθήσετε την original συνταγή του Peter ή kalofagas.ca που συνδυάζει φούρνο και BBQ. Ο καλός μου διάλεξε σιγοψήσιμο στο μπάρμπεκιου στους 170 βαθμούς κελσίου για 4 περίπου ώρες.

Ψήνουμε με κλειστό καπάκι στο BBQ για να μην χάνουμε τη θερμοκρασία. Τα παϊδάκια δεν πρέπει να έχουν άμεση επαφή με τη φωτιά. Χρησιμοποιούμε το BBQ σα φούρνο. Τα τοποθετούμε στη μια πλευρά της σχάρας ανάβοντας τον καυστήρα που δεν είναι από κάτω τους. Ο(οι) καυστήρας(ες) που είναι ακριβώς από κάτω παραμένει(ουν) σβηστός(οι). Κάτω ακριβώς από τη σχάρα και πάνω από τους σβηστούς καυστήρες τοποθετούμε ταψί για να μαζεύει τα λίπη και βάζουμε λίγο νερό για να μην κολλήσουν.

Καπνιστό αλάτι βρήκαμε στο “παντοπωλείον πανδαισία” στην Αγία Παρασκευή. Συγκεκριμένα βρήκαμε το καπνιστό άνθος αλατιού Maldon, το οποίο είναι αλάτι θαλασσινό χωρίς πρόσθετα, καπνισμένο με καπνό βελανιδιάς και ειδικό μίγμα από σκληρά ξύλα. Το παντοπωλείο ήταν μια πραγματική πανδαισία αλλά είμασταν τόσο βιαστικοί… θα επανέλθω σύντομα…

Υλικά :

  • 4 σειρές παϊδάκια χοιρινά
  • Μυρωδικά (το παρακάτω μείγμα επί 3)
    • 3 κ.σ. καπνιστό αλάτι
    • 1 κ.σ. σκόνη σκόρδο
    • 1 κ.σ. σκόνη κρεμμύδι
    • 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι
    • 2 κ.σ. κόκκινη γλυκιά πάπρικα
    • 1 κ.σ. ξερό θυμάρι
  • 1 μπουκάλι καλή BBQ sauce

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας
  2. Φτιάχνουμε το μείγμα μπαχαρικών
  3. Πασπαλίζουμε κάθε σειρά και από τις δύο πλευρές
  4. Τυλίγουμε κάθε πλευρά με αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε στο ψυγείο όλο το βράδυ
  5. Προθερμαίνουμε το BBQ στους 170 κελσίου. Αφαιρούμε τα αλουμινόχαρτα και τοποθετούμε τα παϊδάκια στη σχάρα.
  6. Ψήνουμε για περίπου 3 1/2 – 4 ώρες
  7. Στις 3 1/2 ώρες ζεσταίνουμε τη BBQ sauce σε μικρή κατσαρόλα.
  8. Ανοίγουμε το καπάκι του BBQ, αφαιρούμε το ταψί και ανοίγουμε όλους τους καυστήρες σε μέτρια ένταση.
  9. Με πινέλο απλώνουμε BBQ sauce στα παϊδάκια, τα γυρνάμε κοκ. Όπως λέει ο καλός μου ψήνουμε μέχρι να σωθεί η  BBQ sauce ή μέχρι να βαρεθεί ο ψήστης.

Σε ευχαριστούμε Peter!!! Keep up your excellent work!!!

1 σχόλιο

  1. Demi, “ta ribs” fainoun poli nostimo kai xarika otan mou eipes oti ekanes thn syntagh. Epeseis, kala nea eina oti mpreis na beris “smoked salt” sthn Ellada. Se efharisto pali!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *