Σοκολατένια Μπράουνις με Καρύδια

VIEWS

1/52/53/54/55/5 3,80 / 5 (35 αξιολογήσεις)
Loading...

Τι πιο ωραίο να ξυπνάς Σαββατοκύριακο με τη μυρωδιά σοκολάτας που ψήνεται! Κάντε έκπληξη στον καλό, στην καλή σας ή στα παιδιά σας φτιάχνοντας σοκολατένια μπράουνις. Τα μπράουνις είναι αμερικάνικο γλυκό κομμένο συνήθως σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια και η υφή του είναι μεταξύ σοκολατένιου κέικ και μαλακού μπισκότου! Η συγκεκριμένη συνταγή έχει και καρύδια, προσωπικά τα καρύδια δεν μου αρέσουν στα γλυκά ωστόσο στα μπράουνις τα λατρεύω!

Υλικά:

  • 125γρ. βούτυρο ή 1 stick ή 1/2 κούπα
  • 250γρ. σοκολάτα, χρησιμοποίησα κουβερτούρα Παυλίδης
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 60 γρ. χοντροκομμένα καρύδια που έχετε αλευρώσει

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε τετράγωνο ταψάκι 23 x 23cm, εγώ χρησιμοποίησα ορθογώνιο ταψάκι από γαλακτομπόυρεκο που είχε κάθετες γωνίες. Καλύπτεται το ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Σε μπολ σπάτε τη σοκολάτα, προσθέτετε το βούτυρο και τοποθετείτε το μπολ σε φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό. Κάθε 30 δευτερόλεπτα ανοίγετε το φούρνο και ανακατεύετε με τη σπάτουλά σας. Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπαιν μαρί.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, τοποθετώντας τη σχάρα στην προτελευταία θέση. Όσο προθερμαίνεται ο φούρνος αφήνετε το μείγμα σοκολάτας και βούτυρου να κρυώσει. Το έχετε ανακατέψει καλά και θα έχει γυαλίσει.
  4. Αφού το μείγμα κρυώσει το βάζετε στον κάδο του μίξερ σας και αναδεύοντας προσθέτετε τη ζάχαρη μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα. Προσθέτετε τη βανίλια και ένα ένα τα αυγά αφήνοντας κάθε αυγό να ομογενοποιηθεί καλά με το υπόλοιπο μείγμα.
  5. Σταματάτε το μίξερ και με σπάτουλα, με αργές κινήσεις, προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά, το αλάτι και στο τέλος τα αλευρωμένα καρύδια.
  6. Ψήνετε για 40 λεπτά.
  7. Τοποθετείτε το ταψί σας σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως
  8. Αφαιρείτε το γλυκό από το ταψί, βγάζετε το αντικολλητικό χαρτί και κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια 5 εκατοστών.
  9. Σερβίρεται σκέτο ή με παγωτό. Αν θέλετε να είναι ζεστό περάστε το για 30 δευτερόλεπτα από το φούρνο μικροκυμάτων

TIPS:

  • Αλευρώνουμε τα καρύδια για να μην πάνε όλα στον πάτο του μπράουνις
  • Χρησιμοποιούμε χοντρό αλάτι γιατί η αντίθεση αλμυρού γλυκού είναι πιο έντονη και ευχάριστη όταν συναντάται μέσα στο γλυκό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *