Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με μέλι και γάλα

VIEWS

1/52/53/54/55/5 4,14 / 5 (28 αξιολογήσεις)
Loading...

Η εικόνα της ξύλινης κουτάλας πάντα μου φέρνει στο μυαλό τη γιαγιά μου και το σιμιγδαλένιο χαλβά. Το χαλβά γιατί τον φτιάχναμε τόοοσο συχνά και τη γιαγιά γιατί εκτός του ότι έφτιαχνε υπέροχο χαλβά, έδινε και καμιά ξυλιά… με την κουτάλα… στα άτακτα εγγόνια!

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα πανεύκολο γλυκό που μπορείτε να ετοιμάσετε πολύ γρήγορα και να τον σερβίρετε ζεστό μετά από ένα γεύμα. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας, ετοιμάστε μπολάκια με χαλβά στα οποία θα “σκάψετε” μικρό άνοιγμα για να προσθέσετε μια μπάλα παγωτό καϊμάκι. Αναποδογυρίστε τα μπολάκια, πασπαλίστε με κανέλα και σερβίρετε αμέσως. Μέσα στο ζεστό χαλβά θα βρουν οι φίλοι σας το παγωτό…

Η συνταγή είναι παραλλαγή της κλασσικής συνταγής 1 μέρος ελαιόλαδο, 2  σιμιγδάλι, 3 ζάχαρη, 4 νερό

Υλικά

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα μέλι
  • 2 κούπες γάλα
  • 2 κούπες νερό
  • κανέλα

Εκτέλεση

Προετοιμάζουμε το σιρόπι. Ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα και διαλύουμε τη ζάχαρη με το μέλι. Αφού βράσει το σιρόπι το διατηρούμε ζεστό.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι όσο θέλουμε. Σε εμάς αρέσει να είναι αρκετά καλά καβουρδισμένο το σιμιγδάλι και το “γυρίζω” με ξύλινη πάντα κουτάλα για περίπου 8 λεπτά ώστε να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα. Προσθέτουμε αρκετή κανέλα

Με μεγάλη προσοχή προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά για 1 με 2 λεπτά μέχρι να πήξει ο χαλβάς αρκετά.

Βάλτε αμέσως το ζεστό χαλβά σε φόρμα σιλικόνης ή μπολάκια. Μετά από λίγα λεπτά ξεφορμάρετε, πασπαλίστε με κανέλα και σερβίρετε.

 

TIPS :

  • Τα τελευταία χρόνια αντί για κανέλλα χρησιμοποιώ το μείγμα μπαχαρικών ΣΜΥΡΝΙΟ της εταιρείας ΑΝΑΤΟΛΗ . Το μείγμα περιέχει κανέλλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο και ζιγγίβερι ή αλλιώς τζίντζερ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *